Цукерки "АВК" завоювали високу оцінку Міжнародного інституту смаку та якості

30 Травня 2011

Шоколадні цукерки «КрімЧері» й «Трюфель Оригінальний» компанії АВК отримали нагороди на конкурсі Superior Taste Award 2011 («Нагорода за Чудовий Смак 2011»). Конкурс проводить у Бельгії Міжнародний інститут смаку та якості (International Taste & Quality Institute, iTQi) один раз на рік і відзначає найкращі продукти та напої з понад 80 країн світу.

ITQi є провідною незалежною організацією шеф-кухарів і сомельє, що присвятили себе експертному оцінюванню харчових продуктів і напоїв із найкращими смаковими та якісними характеристиками. До складу журі iTQi входить 120 іменитих шеф-кухарів і фахівців з напоїв із 12 європейських кулінарних асоціацій.

«Завоювання престижної нагороди від Міжнародного інституту смаку та якості підтверджує незмінно високу якість і відмінний смак шоколадних цукерок АВК, — вважає директор з маркетингу компанії АВК Олександр Лавров. — Визнання нашої продукції не лише споживачами з понад 20 країн світу, де вона вже успішно продається, але й компетентними експертами, надихає нас на створення нових кондитерських шедеврів».

З понад 900 зразків, виставлених для тестування на Superior Taste Award цього року, лише 73% отримали схвалення журі. Зокрема, за результатами багаторівневого тестування цукерки «КрімЧері» завоювали понад 81 бал, що означає отримання «двох зірок» (чудовий смак). Водночас «Трюфель Оригінальний» завоював понад 75 балів — одну зірку (хороший смак).

Нагороду iTQi присуджують лише тим продуктам, чиї органолептичні властивості оцінені не менш ніж 70 балами зі 100 можливих. Для цього зразки дегустують «наосліп»: враховують лише смакові якості продукту, що тестується (його не порівнюють з іншими), члени журі зосереджують свою увагу винятково на задоволенні від смаку певного продукту. Члени журі, кожен окремо, оцінюють та відмічають органолептичні критерії продукту (перше враження, зовнішній вигляд, аромат, консистенція, присмак і післясмак).

Компанія АВК вивела на ринок продукти-переможці у другому півріччі 2010 року. «КрімЧері» (Cream&Cherry) — новинка у категорії шоколадних цукерок у подарунковій упаковці. Це цукерки з цілою італійською вишнею, кремовою начинкою та ніжною вафлею у білій шоколадній глазурі з декором. Об’єднати такі продукти в одній цукерці до сьогодні не вдавалося жодній кондитерській компанії у світі. Для впровадження цієї складної інновації технологам АВК знадобилося біля двох років напружених пошуків необхідних інгредієнтів і відпрацювання рецептури виробу.

Створена цукерка має легкий солодкий смак із відтінком кислинки, яка гармонійно доповнює смак вишні. Начинка продукту розроблена на основі натурального йогурту, що слугує додатковою перевагою для най-вимогливіших споживачів, які дотримуються здорового способу життя.
«Трюфель Оригінальний» — цукерки з чорного шоколаду, що представлені у ваговому форматі. Новинка пропонує неповторне поєднання ніжної трюфельної начинки, що тане у роті, у дуже тонкій шоколадній оболонці.

Форма виробу — кулька — дозволяє повніше насолодитися вишуканим смаком цукерок. Водночас особливе поєднання інгредієнтів і копітка робота технологів над рецептурою цих солодощів дозволили вперше запропонувати українському споживачеві ніжні трюфельні цукерки за доступною ціною.

Така висока оцінка наших новинок на міжнародному рівні відповідає філософії діяльності компанії — «Якість гарантовано» і свідчить про високий професіоналізм кондитерів АВК.

print До усіх новин