Володимир Авраменко: "Підприємництво – це фундамент економіки і драйвер розвитку країни"

22 Жовтня 2018

Володимир Авраменко, засновник компанії АВК взяв участь в одній із найбільш знакових бізнес-подій України – Київському міжнародному економічному форумі (КМЕФ), який відбувся в столиці.

Вже п’ятий рік поспіль форум стає місцем зустрічі бізнес-лідерів, успішних реформаторів, визначних економістів, експертів, послів та науковців. КМЕФ-2018 об’єднав понад 2000 учасників навколо обговорення актуальних для економічного розвитку країни питань. Протягом двох днів в рамках панельних дискусій виступило понад 115 спікерів з 30 країн світу.

Володимир Авраменко виступив у панельній дискусії, в рамках якої відомі підприємці ділилися секретами ведення бізнесу та досвідом подолання «підводного каміння» на шляху до успіху.

«Завжди буду пишатися тим, що я маю досвід підприємництва, який дорівнює віку незалежної України. У ті часи до перших підприємців ставилися з підозрою. Пригадую, як відчував усіма фібрами душі відношення громадськості. Сьогодні ж я радий, що все змінилося і суспільство усвідомило: країна не існує без економіки. А фундаментом економіки та драйвером розвитку – є саме підприємництво», – зазначив Володимир Федорович. Звертаючись до молодих підприємців він додав: «Тож не бійтесь розвивати свою справу, навіть якщо вона здається суспільству нетиповою».

Відповідаючи на запитання модератора, що ж таке успіх, засновник компанії наголосив, що на його шляху було багато приводів для гордості, чимало іще попереду, але найбільш знаковим назавжди залишиться створення АВК: «Народження моєї компанії – це перший великий успіх. Я рік виношував цю ідею, і тоді мене мало хто підтримував. Але я відчував, що це моє і вірив в успіх з самого початку».

Володимир Авраменко також розповів про цікаву сторінку в історії компанії – періоді, коли у двері постукав інвестиційний фонд, створений урядом Америки для допомоги молодим країнам. «Наша співпраця протривала аж 13-ть років. Приємно було почути згодом від голови Фонду, що саме ми стали їхньою найуспішнішою інвестицією. Це була наша суть не на словах, а на ділі. А ще, пізніше я дізнався, що 50% коштів, які отримав американський уряд було направлено на стипендії українським студентам, які навчалися в Америці. Є такі речі, які не виміряєш грошима», – підкреслив бізнесмен. 

print До усіх новин