1 000 000 грн. на благодійність: Володимир Авраменко передав Національному інституту раку довгоочікуване обладнання

23 Січня 2020

В кінці минулого року Володимир Авраменко, засновник компанії АВК, зробив благодійний внесок в розмірі 1 000 000 грн. на закупку медичного обладнання для Національного інституту раку. 22 січня бізнесмен особисто передав багатофункціональний медичний апарат дитячому відділенню онкології.

Щороку тут лікується більше 300 дітей з усієї України. На апарат для переливання крові: сепаратор клітин крові «Амікус» у відділенні чекали давно. Як розповів головний лікар закладу, завдяки новому обладнанню сотні маленьких українців отримають шанс на одужання.

Апарат використовуватимуть при інтенсивних схемах хіміотерапії для підтримуючої терапії. Також він забезпечуватиме дітей донорськими тромбоцитами у період пригнічення власного кровотворення. Крім того, обладнання дозволить проводити заготівлю гемопоетичних стовбурних клітин для проведення високодозової хіміотерапії з трансплантацією.  

 «За інформацією МОЗ, в Україні близько мільйона людей хворіють на рак. Щорічно від цієї хвороби помирає 90 тис. українців. Цифри шокують, не залишаючи байдужим. В кінці минулого року виділив 1 000 000 грн. на закупівлю багатофункціонального апарату, а сьогодні передав його відділенню дитячої онкології. Дай Бог, ці цифри стануть меншими», – розповів на своїй сторінці у Facebook Володимир Авраменко.

Статистика дійсно приголомшує, адже Україна друга в Європі за темпами поширення онкології. Це проблема, про яку не можна мовчати. Віримо, що придбаний апарат врятує тисячі життів, а світла справа стане гідним прикладом для наслідування.  

print До усіх новин