Мусульмани можуть насолоджуватися халяльними солодощами АВК

19 Вересня 2012

Компанія АВК успішно пройшла сертифікацію продукції, що випускається згідно з нормами Шаріату. Присвоєння сертифікат «Халяль» частині асортименту дає компанії більше можливостей радувати своїми солодощами мусульман України, а також розширить експорт продукції на територію мусульманських держав.

З ініціативи компанії на виробництво цього рокі двічі приїжджали представники Духовного управління мусульман України «Умма». Після успішного інспектування на відповідність стандартам «Халяль» було сертифіковано 120 найменувань кондитерських виробів АВК. Серед них понад 60 видів шоколадних цукерок, шоколадне драже і плитковий шоколад, желейно-жувальні солодощі та пастилки, печиво і хрусткі трубочки, повітряні батончики і вафлі. Зараз оформлюються відповідні документи. Найближчим часом на україномовній сторінці свого сайту в розділі «Продукція» спеціально для мусульман України компанія позначить значком «Халяль» сертифіковані продукти.

Муфтій ДУМУ «Умма» Саїд Ісмагілов зазначив, що сама процедура халяль-сертифікації для України – нове явище. Подібні ініціативи дозволять повідомити громадськість, яка продукція не містить тваринних жирів, алкогольних добавок, желатину та інших заборонених ісламом компонентів. «Якщо в минулому перевірка на відповідність стандарту «Халяль» була актуальна для м’ясної, ковбасної та консервної продукції, то зараз це стало актуально і для кондитерських виробів», – зазначає Саїд Ісмагілов.

Продукція компанії АВК, найбільшого виробника шоколадних цукерок в Україні, відрізняється високою якістю, інноваційними рецептурами, оригінальними смаками та помірною ціною. Ці особливості гідно оцінили споживачі у понад 20 країнах світу, зокрема в Іраку, Палестині, Об’єднаних Арабських Еміратах, Узбекистані і Азербайджані, що регулярно закуповують продукцію АВК. Після отримання сертифікату «Халяль» кондитерські вироби компанії планують імпортувати Йорданія, Кувейт, Ємен, Алжир, Лівія, Марокко, Афганістан і Пакистан.

 

print До усіх новин